Pitici, Fum si principii de functionare

Intr-un gest suprem de deslusire a misterelor universului am gasit cele doua principii esentiale de functionare a oricarui lucru. In cadrul unui monolog cumplit de plictisitor intre mine si Sfarshitorul am ajuns la sublima concluzie ca in lumea in care traim totul functioneaza pe baza de pitici sau de fum dupa cum urmeaza:

Orice componenta electronica functioneaza pe baza de fum…cata vreme fumul este prins in interiorul componentei respective ea va functiona la parametri maximi. In clipa in care fumul gaseste o cale de evadare, componenta va inceta sa mai functioneze.

Aproape orice altceva functioneaza pe baza de pitici. Piticul este o entitate invizibila si de dimensiuni variabile (dimensiuni potrivite pentru rezolvarea unei anumite sarcini) . Acest pitic sau pitici (dupa caz)  asigura buna functionare a acestui univers. Orice problema care apare este datorata unui pitic care refuza sa-si faca datoria, sau care este mult prea plictisit sa-si faca datoria asa cum ar trebui in mod normal.
Legaturile intr-o centrala telefonica nu se fac automat asa cum ati crede, ci este un grup de pitici specializati in a muta cablurile care sa faca legatura intre cele doua posturi telefonice. In cazul retelelor mobile avem un grup imens de pitici care transmit discutia noastra ca in cazul acelui celebru joc “Telefonul fara fir”! Din aceasta cauza se mai intampla ca uneori sa nu intelegeti ceea ce va spune interlocutorul…pentru ca un pitic nu a fost atent cand i s-a spus ceea ce trebuie sa transmita mai departe si de la el au venit informatii eronate care s-au propagat mai departe pana la voi.
La intrerupatoarele de lumina dotate cu LED avem de fapt un pitic care sta cu o lanterna pornita cand e stinsa lumina. Cand aprindeti lumina de fapt ii atrageti atentia piticului ca trebuie sa ridice barajul astfel incat un alt pitic sa poata impinge electronii necesari pentru a aprinde becul.
Cand faceti o poza…de fapt inauntrul aparatului avem un pitic care poate desena foarte repede. Aparatul este cu atat mai bun cu cat piticul este mai talentat.
In fiecare bancomat avem cate un pitic care numara banii inainte sa ii scoata prin aparat. Acesta este motivul pentru care bancomatul nu greseste niciodata si da intotdeauna exact cati bani trebuie.

Pe acest principiu garantez ca se poate explica principiu de functionare al oricarui lucru. Fumul si Piticii sunt prietenii nostri.

Din colectia de cicluri “Cu bucata mea de paine mi-am rupt dintii eu si un caine”  v-am prezentat episodul “Psihiatrul meu a luat-o razna dupa sedinta de azi”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.