Stare de excelent

Nici n-am mai dat prin zona de o buna bucata de vreme si nici nu stiu cum sa incep, asadar voi incerca sa scriu exact asa cum imi vin ideile.

Starea de bine, starea de multumire, fericirea, bunastarea…toate sunt concepte pe care ne chinuim o viata intreaga sa le gasim. In acelasi timp pentru ca noi de fapt vrem sa “cautam fericirea”  exact asta vom primi. O viata intreaga de cautari. Vesnic veti cauta locul de parcare din centru, pentru ca asta va doriti de fapt in clipa in care plecati cu jumatate de ora mai repede in oras ca sa gasiti un loc de parcare prin centru.
Vesnic veti cauta sa obtineti bani, cand banii in sine sunt doar un concept abstract si care nu fac altceva decat sa usureze anumite schimburi. Banii sunt doar un mijloc, nu un scop…iar acest lucru este uitat de foarte multa lume. Noi ne inghesuim la usa doctorului iar un doctor care are foarte multi pacienti este privit ca un doctor extraordinar in timp ce ar fi mai potrivit sa fie numit cu adevarat doctor cel care reuseste sa-si tina pacientii sanatosi, sa previna ca acestia sa ajunga sa aiba nevoie sa apeleze la medicamente, spitale, terapii.
Uitam ca de fapt noi insine suntem tot ce avem nevoie pentru a fi fericiti, pentru ca totul pleaca de la noi. Am uitat cu totii sa zambim gratuit, fara motiv. Cand ati zambit ultima data in plina strada doar pentru ca asa vi s-a parut normal? Cu multa vreme in urma. Cand ati stat sa va ganditi ca de fapt sunteti sanatosi chiar daca adevarul e altul? Cu multa vreme in urma.
Cand ati fost ultima data de acord ca orice decizie pe care ati luat-o a fost cea corecta? Poate se putea sa fie mai buna, dar asta nu inseamna ca ati luat o decizie gresita, pentru ca e decizia voastra si prin urmare e o decizie buna.
Cand ati iesit ultima data la plimbare prin oras, printr-un parc, pe o poteca de munte – doar de dragul plimbarii? Cu prea multa vreme in urma.
Nu aveti nevoie decat de voi ca sa evitati sau chiar sa nu va mai enervati in trafic, sa nu va mai sara tandara cand se ia vreun sef de voi sau cand va inunda vecinul de deasupra! Suntem oameni si greseli se intampla, dar cu siguranta ca un procent foarte mare din aceste “greseli” nu sunt deloc intentionate.
Faceti doar un mic exercitiu lingvistic si fiti atenti pentru o zi, de dimineata si pana seara, de cate ori folositi fraze, cuvinte sau concepte cu conotatii negative! Veti ramane uimiti de cate lucruri va e SCARBA, cate lucruri va ENERVEAZA, cat de RAU va simtiti cand va doare capul si exemplele pot continua. Alt lucru care o sa va uimeasca este ce numar mare din aceste lucruri sunt de-a dreptul banale si nu are nici cel mai mic rost sa ajunga sa va scarbeasca. Incercati sa inlocuiti aceste sentimente cu altele care sa isi piarda conotatia negativa, sau sa fie mai putin grav. Incercati sa fiti mai calmi, mai veseli, mai deschisi, nu plecati de la premisa ca toti va sunt dusmani si in timp (relativ scurt) veti observa ca brusc incepeti sa va simtiti mai bine, sa nu mai fiti atat de stresati si ca multe lucruri vor incepe sa mearga din ce in ce mai bine. Vedeti-va intotdeauna ca fiind perfect sanatosi si comportati-va in consecinta. Vremea de afara nu are nici o legatura cu starea voastra de spirit. Asta vreti…sa va simtiti mizerabil atunci cand ploua. Ia incercati data viitoare cand ploua de dimineata sa va treziti si sa puneti o melodie care va place foarte mult si sa dansati in camera pe melodia respectiva, fara sa va ganditi ca afara ploua, sau ganditi-va ca e bine ca ploua. Pamantul are nevoie de apa. Veti vedea ca totul e in regula si puteti sa iesiti din casa cu un zambet larg pe buze.

Starea de extraordinar e in noi, in fiecare!

Sa auzim numai de bine!

One thought on “Stare de excelent”

  1. E bine sa fi pozitiv! Am auzit azi-dimineatza la radio o chestie: Oamenii care gandesc pozitiv sunt mai usor de cucerit … pt ca se asteapta mai putin la lucruri negative. Zic si io, parerea mea 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.