Roaba si Robul

Asadar in ultimele saptamani am fost si eu omul cu responsabilitati la 2 nunti. Ambele ale unor foarte buni prieteni, ambele departe de localitatea mea de rezidenta.

Carevasazica Cluj!
Mah, eu mi-s un pui de om caruia ii place Clujul. Ajung rar pe acolo dar cand ajung imi place despre dansul. Numai ca mai nou incep sa-l asociez cu dureri de cap si amintiri pierdute.

Yeap, in Cluj am fost si m-am betivit 2 weekend-uri din luna asta. Si inca cum m-am betivit 🙂 Cu mare gratie la prima nunta, tot cu mare gratie dar si cu un pic de greturi la a doua! Nu ca nu mi-ar fi placut nunta, dar sa zicem ca a doua zi de dimineata apa nu avea gustul potrivit. Oricem infigeam in organismul meu putred avea gust de 2 lucruri: Bere si/sau whisky. Nu stiu sigur care gust era mai pregnant sau in ce ordine apareau dar erau amandoua acolo.
N-am fost in stare sa bag nimic sanatos in mine. Nu tu mere, apa sau orice altceva non-nociv. Doar Cola rece si tabac, dar astea intra si daca esti mort asa ca nu se pun. Crancen!

Sa o luam cu de-a inceputul: La amandoua nuntile am stat la hotel (f frumos de altfel) impreuna cu aproape toata gasca. E genial sa iesi noaptea pe terasa hotelului si sa razi o tzara inainte de somn. Si cum “tzara” e ambiguu definita am ras destul de mult si destul de cu pofta de fiecare data.

La prima nunta tocmai cand ajungeam noaptea tarziu in CJ mi-am dat cu seama cum ca mi-am uitat pantofii lacuiti in localitatea de bastina. Acum oi fi eu mai mojic asa de neamul meu, dar nu se putea sa ma prezint la toale festive in bocanci. Asa ca primul lucru de dim am fost de mi-am cumparat pantofi. Mi-am gasit relativ repede, spre bucuria mea si a prietenului care m-a insotit.
Si cand tocmai credeam ca vom intarzia irecuperabil la nunta a venit surpriza: erau si fetele gata.
La a doua nunta lucrurile au mers mai smooth, desi cei cu care venisem nu s-au trezit prea repede si au ratat biserica. Eu am fost de mi-am baut cafeaua cu un prieten si cu mirele la StarBucks (am luat un shot din ala de cafea de mai bine imi varam o seringa cu adrenalina in corazon) si apoi inapoi la hotel.

O sa va scutesc de partile cu nunta de la biserica, pentru ca in primul rand m-am scutit eu pe mine. Am fost acolo dar am frecat menta pe afara ca ma lua cu lesin de la miros de tamaie si voci aberante de cantori. M-am luminat insa: clar sunt alergic la biserica! :))

La sala am beut ca animala, am ras teribil, mi-am imbatat colegii de masa la prima nunta, n-am reusit sa imbat pe nimeni la a doua ca s-au imbatat singuri, am mai schimbat o vorba cu diversi din astia pe care ii vad cumplit de rar, am halit de parca a doua zi dadea parjol in toata tara si nu s-ar mai fi gasit strop de mancare pe o raza de o aruncatura de sulita. Deh, stiti voi…ca la nunta.
Mah, dar marea mea problema a fost ca astea doua nunti au fost nunti de zi. Pai cum mah sa aduci oameni ca noi, obisnuiti ca nunta sa inceapa la 2 dupa-masa si sa tina pana pe 4-5 dimineata, si sa-i tii doar pana la 12-1 noaptea? :)) Ce fel de restaurante is alea? Halal.

Sa nu ma intelegeti gresit, mancarea a fost excelenta, chelnerii foarte simpatici si nu te lasau sa ti se dezumfle paharul. Pai cum dom’le sa vezi fundu’ paharului? Asta nu-i treaba. Si credeti-ma ca fundul paharului n-a apucat nici macar sa simta miros de aer! Ca argintu’ viu erau pe acolo. Asta e singurul motiv pentru care inteleg de ce se termina treaba atat de repede.

Intrebare pt sine: Oare n-or fi auzit de Duracell pe la Cluj? Poate ar fi functionat mai mult un pic.

No ashe, si pentru ca la ora 11 eu aproape niciodata nu ma intorc acasa (la mine in casa ar putea linistit sa stea cineva pana la ora aia si eu n-as sti) ce sa si facem? Si venira solutii salvatoare de fiecare data. Vorba aceea: La barza chioara ii face dzeu cuib si la omul alcoolic ii gaseste loc sa mai bea.

Dupa prima nunta am plecat cu un sac de bauturi intr-o garsoniera prin CJ a unui alt invitat. Am mai beut si pe acolo un picutz si apoi am derapat catre hotel ca urma zi lunga.
Dupa a doua nunta am fost intr-un stabiliment numit Broadway. Mah oameni buni, eu is la fel de bun la dans ca o pereche de betisoare chinezesti cand vine vorba de mancat supa. Adica sunt mai mult decat inutil. Stiu asta si nu prea dansez decat daca ma simt cumplit de bine. Ei bine…am dansat, am ras, am continuat sa beau.
Broadway asta e un neam de club cu muzica retro. Adica veche. Si nu atat veche cat de pe vremea noastra. Muzica din aia care-i ca ardeiu iute…atata te mananca in fund pana incepi sa dansezi. Mi-a placut. Noi eram juma de bar. Bani nu mai aveam dar pentru aia am beut vreo 6 beri si acolo si am plecat catre casa cu maxima veselie.

Aaaaaa si ca era sa ma iau cu salutarile si era sa uit: Feri-doamne ce femei is in orasul cela! Tulai! Pitzipoance cel putin 98% dintre dansele…dar mami, mami! Nu mi-ar place sa ma mut in CJ, dar cand ajung acolo clatirea de retina e garantata. Yumm Yumm Yumm!
Desi fac pariu ca astia in Cluj is mai saraci ei asa un pic…ca am vazut ca bietele gazele nu prea au bani de materiale sa-si incropeasca si ele niste haine mai lungute, si erau aproape despuiate toate – dragele de ele!

In loc de epilog:

1. Daca nu sunteti din Cj si ajungeti pe acolo si vreti sa va cazati un weekend va recomand cu caldura Hotel Ary. Domnisoarele de la receptie sunt simpatice si au simtul umorului, pentru ca au reusit sa ne suporte 2 weekend-uri, iar hotelul arata impecabil.
2. Daca sunteti sau nu de prin Cluj si nu stiti unde sa va rupeti intr-o sambata seara sper sa va pot indrepta pasii in ritm de dans catre Broadway. Asta bineinteles daca nu sunteti din aia care nu cunosc alt ritm in afara muzicii de batut covoare (a se citi minimal) si eventual ati trecut peste pubertate. Zic sa fiti trecuti de pubertate pentru ca atunci ati crescut cu muzica aia si sigur o sa fie bine.

No, hai noroc

One thought on “Roaba si Robul”

  1. acest post a reusit sa exprime exact parerea mea si despre cj, si despre nunti, si despre localul acela si despre… bautura la modul general.
    am fost si eu cu el acolo!!!!:))
    si tot ce-a povestit e adevarat 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.