Televiziune? Televizuine? Tembeliziune?

Eu si Sfarshitorul avem o problema…detestam televizorul. Pardon…detestam televiziunile nationale. Si eu sunt pui copil pe langa EL. Sfarshitorul uraste televiziunile nationale in asa hal incat nu ma lasa sa-mi cumpar un televizor. Ince, incet am ajuns sa-i dau dreptate. De ce?
Pentru ca traim in epoca informatiei. Milioane de idei si informatii noi ne asalteaza la fiecare pas. Avem internet, reclame de strada, pliante. Avem ziare si avem televiziuni.
Avem, nimic de zis aici. Dar cum avem? PROST!Nu o sa ma leg decat de TV (si doar de posturile nationale) pentru ca pur si simplu mi-e terifiant de lene sa schimb titlul pe care l-am pus, si cum improvizatia e mama tuturor ideilor voi continua sub acest titlu.
Cantitatea de informatie utila care ne parvine prin intermediul cutiei magice tinde vertiginos catre ZERO. Cum ar putea fi altfel atunci cand nimic din ceea ce este interesant nu reprezinta informatie care sa faca audienta! Daca ar fi sa categorisesti un popor dupa felul in care sunt realizate si prezentate emisiunile de la televiziunile nationale cred ca romanii ar trebui sa fie redusi la nivelul intelectual al unui organism unicelular. Si nu, nu glumesc! Noi ne uitam la posturile nationale pentru ca vrem sa vedem durere, violuri, accidente, Mutu, politica si oameni incompetenti indiferent de postul pe care il ocupa. Acesta este senzationalul si noua ne place senzationalul (ne placeeee).
Am auzit persoane care spuneau ca se relaxeaza uitandu-se la stiri! Senzational! Este o veritabila enigma pentru putinii mei neuroni (dintre care si mai putini reusesc sa faca sinapsa) cum naiba te poti relaxa urmarind asa ceva. Pur si simplu nu pot intelege. Ma depaseste (repede, ilegal si pe dreapta).
Dar de fapt daca stau sa gandesc (mai si gandesc? oare cum poti gandi atunci cand stai?) aceste televizuini sunt facute sa se adreseze unei mase foarte mari de oameni. Printr-o serie de postulate logice si respectand niste reguli elementare de logica matematica s-ar putea spune ca suntem un popor de inculti, handicapati si cu datorie la capitolul IQ. (sa explic ce am vrut sa scriu aici? n-are rost – cine nu pricepe sa se uite la ProTV, spre exemplu).
Sunt multe lucruri despre care ar merita sa se aminteasca la TV, dar din pacate sunt lucruri care ar necesita un pic mai mult efort intelectual, asa ca din pacate nici o sansa.
Cine a spus ca “Ati prostit poporul cu televizorul” mult adevar a grait.
Oare unde este “viziunea” din “televiziune“? e ascunsa bine. La fel de bine ca Sfantul Graal, cred. De fapt nu cred, sunt sigur!
Acestea fiind spuse, sa ne asezam confortabil in fotoliile noastre patate de mustar, de deschidem o bere de proasta calitate, sa ne aprindem cate o tigara, sa dam pisica si cainele afara si sa facem liniste ca incep “Mondenii“!

Hai noroc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.