Romanian Dream sau Ce ma enerveaza in tara asta

Aurita gura a avut cel care a spus ca Romania este o tara frumoasa, pacat ca este locuita!
Romania este un izvor neintrerupt de minunatii (in acceptiunea pozitiva a termenului), prostie, incultura, snobism si cate si mai cate. (ordinea nu este neaparat aceasta).
Ma enerveaza bipezii care nu dau prioritate la trecerea de oameni (cunoscuta sub numele de zebra) sau care nu cunosc conceptul de prioritate (fie ea de dreapta sau de drum cu prioritate). Ma enerveaza magarul care nu stie sa stea la coada doar pentru faptul ca se grabeste! Si eu ma grabesc, nici mie nu-mi place sa stau la coada, dar ar insemna sa nu-mi respect semenii daca m-as infige in fata ghiseului precum Maria in fata altarului. Ma enerveaza politicienii care isi numara ouale in loc sa faca ceva pentru tara asta. Ma enerveaza vitrininele de magazine fiindca sunt pline de kitch (cultura bling-bling e la putere) si nu au nici cea mai mica urma de bun gust. Ma enerveaza drumurile noastre care sunt la fel de pline de gropi precum e Calea Lactee plina de stele. Ma enerveaza capsunarii care se cred l’ombelico del mondo cand vin in tara in concediu! Ma enerveaza babele care merg 5 in linie de brat si ocupa tot trotuarul, de parca ar fi vreun miting (batranii se revolta). Ma enerveaza ca statul isi bate joc de batrani, de profesori, de elevi. Statul isi bate joc de toata lumea (in afara de Chuck Norris – el isi bate joc de Stat si de toata lumea). Ma enerveaza ca vor sa-mi taie curentul pentru 30 RON. Ma enerveaza fetitele astea moderne pentru ca se cred zeite. Sunt frumoase, nu neaga nimeni, dar si ele se vor zbarci precum stafida – iar atunci nu va mai ramane decat materia cenusie!
Ma enerveaza stirile de la TV. Ma enerveaza Mutu, Becali, Copos – ma enerveaza toate vedetele astea de fapt! Ma enerveaza ca gasesti greu un film bun la cinema! Ma enerveaza faptul ca nu mai ai timp sa citesti o carte daca vrei sa poti trai rezonabil. Ma enerveaza ca nu poti obtine o aprobare, autorizatie – in timp rezonabil – daca nu cunosti pe cineva mai mare in institutia respectiva. Ma enerveaza ca Ion o taie pe Maria ca pe salam sau ca da cu sapa-n ea ca-n brazda. Ma enerveaza ca medicii nostri mai degraba te omoara decat sa te vindece. Ma enerveaza ca oamenii au uitat sa zica un simplu “Multumesc!”. Ma enerveaza ca presedintele nostru e un mitocan. Ma enerveaza ca trebuie sa stai la cozi ca sa dai bani la stat sau la vreo institutie. Ma enerveaza ca toti cred ca doar ei au dreptate. Ma enerveaza oligofrenii care asculta manele la telefonul lor care suporta mp3-uri sau macar polifonice. Ma enerveaza mitocanii care nu stiu sa respecte un batran sau o doamna/domnisoara. Ma enerveaza femeile care se casatoresc din interes si barbatii care sunt destul de prosti incat sa nu vada ca sunt prostiti!
Ma enerveaza orice tanar care vrea sa plece in alta tara sa lucreze. De ce sa punem umarul sa ridicam tara asta cand am putea sa ridicam alte tari??? Dar tot noi ne plangem ca tara nu face nimic pentru noi!

Ask not what your country can do for you; ask what you can do for your country!
John F Kennedy – 1961

Daca nu ar fi toate astea Romania ar fi o tara aproape perfecta! Caci avem si lucruri frumoase in tara asta a noastra: avem oameni care merita tot respectul, avem locuri si peisaje cum multe tari si-ar dori. Avem femei frumoase si inteligente (sunt si exceptii – a se vedea enervarea de mai sus). Avem mancare aproximativ sanatoasa (daca intr-adevar vrem sa mancam sanatos). Avem o istorie. Avem o cultura interesanta si care merita cunoscuta. Avem genii, avem oameni care merita cunoscuti si apreciati – oameni care creaza fara nici un interes, doar din pasiune. Avem profesori buni si elevi/studenti care stiu sa-i asculte.
Avem asadar si lucruri frumoase si pentru care merita sa traiesti in tara asta, dar sunt si multe ineptii de-ti vine sa-ti smulgi parul din nas cand le vezi.

Sa ne bucuram cu totii si sa traim Visul Romanesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.