Pesti, Biciclete si Religie

Iata care e rezultatul unui studiu realizat in intreaga lume si care se refera in principal la cat de religioase sunt popoarele, totul raportat la nivelul de trai:

Is faith good for us?
Click pe poza pentru o dimensiune lizibila

Dupa cum bine se observa din poza de mai sus tarile care o duc cel mai bine au un procent foarte mare de atei. Din punctul meu de vedere acesta este un lucrul normal, pentru ca un ateu nu va sta sa piarda vremea rugandu-se la chestii imaginare sa-i ajute in a realiza anumite lucruri. Ei vor face orice le sta in puteri pentru a realiza acel lucru prin propriile puteri. Si iata explicatia faptului ca Romania o duce prost! Avem prea multi credinciosi!!!

Oare as putea sa conving credinciosii sa se roage la Sfarshitorul? Si el e imaginar…si cu ocazia asta as crea o noua religie: Sfarshitorismul, Iar eu as deveni Mare Preot (hehe…ar fi inca un lucru pe care nimeni nu l-ar fi crezut posibil, pe langa programare). Aleluia!!!
Sunt absolut convins ca vor fi multi care se vor uita dezaprobator la acest post, dar imi asum riscul pentru ca dupa cum probabil v-ati dat seama sunt ateu. Da, resping existenta lui Dumnezeu si a oricarei altei fiinte supranaturale si pe care am ales sa le denumim generic deitati. Asta nu inseamna ca sunt un om rau (cel putin in conceptia mea).

Vorba aceea : “Un om fara religie e ca un peste fara bicicleta!

Asadar daca vreti sa fiti primii adepti ai Sfarshitorismului…lasati un mesaj si va voi trimite un semn sfarshitoresc! Va promit ca in aceasa religie vor fi doar preotese…si toate tinere! Asta n-ar putea sa fie o religie? Sau se vor pogora toate cele nescrise asupra-mi? Sa vina!

 P.S. Acest post este partial batjocura, partial adevar. Poate ca intr-o zi voi avea rabdarea sa scriu care imi este parerea despre religie. Oricum…partea cu studiul realizat este adevarata!

UPDATE: Iata un link Wikipedia care arata intr-o forma mai rezonabila si un pic mai bine explicata densitatea de persoane religioase pe mapamond.

2 thoughts on “Pesti, Biciclete si Religie”

  1. Nu ma intelege gresit…nu am nimic impotriva religiei! Exista liberul arbitru! Cine vrea sa creada poate s-o faca. Nu voi privi pe nimeni ca fiind inferior (n-am gasit alt termen mai bun in graba) pentru faptul ca este credincios. Eu am ales sa nu cred. Mie personal mi-e mai bine asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.