24h – 300+ km si primul accident

Pai povestea incepe cu o saptamana in care am marsaluit pedestru din cauza masinii pe care o suspectam de rea-credinta. Un joc la o roata, joc care s-ar putea dovedi periculos. Asadar si prin logica urmare am luat decizie sa imi incredintez masina unui mecanic. Said and done. O saptamana mai tarziu ajung pe acolo sa vad care e treaba cu instrumentul meu motorizat. Stupoare maxima cand am constat ca stimabilul domn mecanic n-a reusit sa-i dea de cap. Nu-l invinuiesc, pentru ca nici eu nu stiu sa reproduc fenomenul.

In fine, mi-am recuperat masina si m-am intors la servici. Acesta este momentul fatidic in care incep cele 24 ore.

Termin si eu programul de lucru la o ora oarecare (sa fi fost vreo 7) si plec cu gand sa ma duc catre casa. Razgandeala dracu’! In drum spre casa trec pe langa otomobil si ma gandesc eu cu mintea mea in sinea ei ca nu se va face gaura nici in cer si nici in podele daca plec la o tura cu masina (sa fac un plin, sa fac ceva shopping prin Carrefour). Din nou, zis si facut!
Urmeaza statia OMV cu peronul pe partea dreapta. Plinul. Ma gandesc ca parca as bea si un suc. Il cumpar si pe dansul, imi platesc gazu’ si plec.
Normal, deja ma bucuram de propria masina si m-am gandit ca oare ce ar fi sa mai dau vreo cateva ture prin oras. Si ma trezesc ca se face ora 8-8:30 si eu dau ture de nebun prin BV.
Foarte frumos, ne place, dar sunt destul de scurte turele.
Acestea fiind gandite ma indrept incetisor spre Predeal…am zis ca no, poate pe un drum cu curbe reusesc sa reproduc fenomenul care m-a forta sa-mi abandonez masina in service.
Cateva zeci de minute mai tarziu intru in Predeal. Ma gandesc sa ma intorc, dar constat ca nu prea am unde sa ma intorc fara sa folosesc mersul cu spatele. Si asa mi-am gasit o scuza mai mult decat puerila sa merg mai departe. In Sinaia se repeta povestea, numai ca de data asta mi s-a parut mult prea strans un giratoriu si am refuzat din nou sa fac manevra.
Am stat pret de 1 secunda sa ma gandesc si am hotarat ca in Ploiesti am destul loc sa intorc lejer (e un giratoriu mare pe acolo) si am pornit mai departe la drum!

Normal ca prietenul meu imaginar s-a plictisit teribil si m-o pus sa ma intorc in BV pe alt drum, asa ca am pornit spre Cheia. Drum cu curbe, liber :D, duamne ce mi-o placut! Ioi!! Evident ca am mers precum bezmeticul, caci vb aceea era liber drumu’ si tineam mortis sa-mi testez masina. Da-i gaz si frane in dementa pe tot drumul intre Ploiesti si BV. Need for Speed curat. Asa m-am simtit. Real life NFS! Periculos ca dracu’!
Normal ca mi-a fugit masina in nenumarate curbe (doar bunul D-zeu dragutul le stie numarul) dar am ajuns inapoi in BV teferi si nevatamati toti 3. (Eu, Sfarshitorul si masina). Era vreo 12:30. Cam devreme pentru gustul meu, asa ca am zis ca ma mai plimb un pic prin urbe.
Hopaaa! Iar imi face figuri roata. Acum a devenit musai sa ma mai plimb un pic, sa vad ce dracu are…ori crapa ea ori eu! N-am crapat nici unul si m-am plictisit dupa vreo juma de ceas.
A doua zi m-am gandit eu sa ma duc sa mananc ceva pe la KFC (aveam pofte de femeie gravida, aveam chef sa ma usture curu’ a doua zi).
Trecere de pietoni…un Logan in fata mea, o masina in dreapta si naiba stie ce aveam sau nu aveam in stanga.
Ma uit dupa pietoni din timp si vad ca nu e nici un pericol sa treaca vreunul…dar Loganu’ din fata mea o gandit cu totul altceva si normal ca o oprit.
El o oprit, si intr-un final am oprit si eu …dar cu vreo 3 metri prea tarziu. N-am ajuns pe trecerea de pietoni pentru ca m-am impiedecat de Loganu’ vietii si m-am oprit un pic mai repede decat ar fi fost capabila masina.
Iete un fel de moment mai Nashpa! Primul accident din vina mea…si al doilea la numaratoarea totala.
Si uite cum 24 ore mai tarziu sunt iar datator din bascheti pe trotuare!

Asfalt uscat si drumuri line!

5 thoughts on “24h – 300+ km si primul accident”

  1. nu’i asa ca e periculos de fain drumul pe cheia ?! ;)) pe cand sa mai planuim noi excursia ‘dulce patrie’ 2 ma tot gandesc eu…? 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.