Trei, Doamne, si Toti Trei! Cavalerii apocalipsei…

Sau mai degraba toate trei! 🙂

Povestea povestilor incepe acum fix 3 anisori. Bine ati venit in anul de gratie 2008, data stelara 27 aprilie. Acum ne-am hotarat sa ne facem propria apocalipsa si sa mergem la un festival organizat de 1 Mai la strandul din Codlea. Arigato MiniFest 1 Mai s-a chemat acel event. A fost mirific, terifiant de frumos. Ne-a placut dincolo de orice ratiune. Au fost 3 zile de stat cu cortul langa scena improvizata pe o bucatica de iarba dintre un strand si un lac. Au fost 3 zile de Drum’n’Bass absolut dementiale. Muzica de scandal si alcool cat cuprinde. Cat a cuprins ficatul nostru adica! Si credeti-ma pe cuvant…a cuprins destul. Ne-am betivit asadar, am pazit oameni care dormeau in picioare in timp ce dansau. Am ras cu necunoscuti, le-am dat de baut, ne-au dat de baut. Prietenie si voie buna la maxim. 🙂

1 an mai tarziu…..

Dragii mei, iar se apropie 1 Mai. Am ramas dezamagiti profund cand am auzit ca nu se mai organizeaza nimic la Codlea, dar asa cum eram noi indurerati si plini de lacrimi am decis ca nu se poate sa treaca un 1 Mai fara sa facem ceva aiurea. Si ne-am pus pe cautat si…Evrika! Am descoperit un alt festival obscur, de data aceasta in alta locatie promitatoare: in parcul national Retezat. ParkFest 1 Mai Retezat s-a chemat. Am plecat din locul nostru de bastina catre necunoscut. Sa-mi fie cu pardon…doar locul ne era necunoscut. Au fost de la inceput niste detalii pe care le cunosteam apriori. Stiam ca avem sa ne distram si ca avem sa bem din nou ca descreieratii. Sa bem de parca am vrea sa ne facem rau noi insine.
Am ajuns in acel loc, dupa o calatorie lunga pe  drumurile patriei, si ne-am minunat! Privelistea. Privelistea aia aproape iti taia rasuflarea. Se vedeau orase mici in zare, noi ne-am asezat cortul si brusc iar am devenit nomazii aia care cauta cu infrigurare distractii tembele. Locul era plin de “panselute-n pula mea!”, ca sa-l citez pe un tovaras de suferinta de la acel festival. Am trezit oameni de dimineata cu glume si povesti pline de invataminte. Am zis invataminte? Gresit…barfeam, povesteam vrute si nevrute, verzi si uscate si radeam ca porcii la primul ceas al dimineatii langa un alt cort decat al nostru (pe bucata aia de iarba lumina blajin soarele de dimineata). I-am trezit, am crezut ca ies din cort sa ne bata…au iesit razand. Noi 1 – Straini 1. Toata lumea a fost castigata… Am aflat ulterior ca s-au distrat atat de bine inainte sa iasa din cort (ascultandu-ne pe noi) incat au decis sa iasa, sa ne stranga mana si sa ne dea sa bem niste gin. N-am putut refuza. Si ca sa fim si noi oameni am scos si noi sticla de Jagermeister si am continuat sa bem.
Veselie si voie buna. Ne-a durut ca am plecat de acolo, am fi vrut sa mai stam. Au trecut multe zile pana ne-am revenit dupa atata bine.

Ar trebui sa fie ilegal sa-ti fie atat de bine intr-un timp atat de scurt!

1 an mai tarziu…

Si uite asa ajungem in zilele noastre. In anul de dizgratie 2010. Mai avem 2 ani pana la apocalipsa si se pare ca noi am fost vestitorii apocalipsei pentru festivalurile de care am povestit mai devreme. Mda, pentru amandoua, caci anul acesta nu se mai organizeaza ParkFest 1 Mai Retezat.  Au fost doi ani la rand doua festivaluri in prima editie pe care le-am inaugurat si inmormantat in acelasi timp. Inaugurarea a fost facuta cu voiosie, inmormantarea cu tristete.

Dar cum evident ca nu putem sa ne ingropam fundurile intr-un scaun de bar (ca de obicei) am zis ca macar de 1 Mai sa incercam sa facem si anul asta ceva. Si uite asa a rasarit Rebirth:FIRE Festival Tg. Jiu.
Oare si acest festival va fi ingropat dupa aceasta prima editie? Avem sa vedem, nu? Noi speram sa nu…

Asa ca ne vom vedea pe langa Tg. Jiu, sa ne veselim, sa bem iar de parca ar fi ultimul lucru pe care l-am face pe Pamant.

7 thoughts on “Trei, Doamne, si Toti Trei! Cavalerii apocalipsei…”

  1. Daca chiar functioneaza treaba asta cu ‘Ultima Editie’, dragul meu frate de sange in ale apocalipselor, eu propun un gest umanitar… sa ii oferim cerbului de aur o moarte demna de neuitare! Sa mergem! :))

  2. Pai in primul rand noi mergem acolo unde avem sanse sa facem destrabalari biblice. Cerbu de Haur nu intra in categoria. Acolo nu putem sta cu cortu’, nu putem bea ca animalele. Acolo pe unde mergem noi e muuuuuult mai bine decat la cerbu’ pielii 😀

  3. O sa me trezim cu pozele noastre la intrare la fest-uri: Nu lasati acesti oameni sa se distreze aici !! :))

  4. Da mah…cred ca se razbuna Mnezo pe noi! Ne vede ca ne distram si cum deja nu mai poate sa ne incurce limbile (s-a cam terminat cu omnipotenta), s-o fi gandit ca sa ne starpeasca festivalurile, doar doar ne-om satura sa tot cautam altele noi :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.