Imagine that…(Amintiri din viitor – Ep 2)

Din punctul meu de vedere (punctul meu de vedere e destul de ingust, recunosc) probabil ca una dintre melodiile mele preferate pentru mers la drum este Texas – Everyday now.

Mai jos e melodia, dar nu-i da drumu’ pana cand nu te rog sa faci un exercitiu de imaginatie :D.

Gandeste-te ca ai plecat la drum. In toiul noptii, evident. Si mergi pe drumurile pe care te poarta dorintele, fara nici un scop anume, fara nici o directie preferata, fara nici un stres si fara grija clipei urmatoare. Si mergi, si mergi. Si treci prin localitati pustii, prin paduri lugubre, pe langa rape amenintatoare. Ti-e un pic teama. Teama nu de ceea ce s-ar putea intampla, ci teama de a nu o trezi pe ea atunci cand te surprinde o curba.

Incet, incet…in ritmul lui imperturbabil, soarele incepe sa arunce prima geana de lumina printre copacii unei paduri. Nu e chiar lumina, dar nu mai e nici intuneric. Peisajul arata ciudat, straniu, aproape sinistru. Drumul e pustiu in continuare si tu mergi mai departe.

Speri sa se faca lumina mai repede si sa te bucuri de lumina. Imi place teribil de mult lumina, dar intunericul ma completeaza intr-un fel pe care imi este imposibil sa-l descriu.

Si mai mergi, si e din ce in ce mai multa lumina. Se apropie rasaritul.

Coincidenta sau nu, iesi din padure taman atunci cand el trece usor peste linia orizontului si te imbie cu o raza sfioasa. Zambesti. Nu pentru ca a rasarit soarele sau pentru ca ai iesit din padure. Zambesti pentru ca esti norocos.

Drumul se indreapta, e mai usor de parcurs, muzica te tine treaz si iti adanceste zambetul pe fata. Si in clipa asta, acum cand se vede marea in fata – in timp ce tu mergi mai departe pe langa padure, zaresti cea mai puternica raza de lumina din toate cate au existat. S-a trezit zambind in clipa in care a simtit caldura luminii pe fata. Se uita la tine si iti spune “Buna dimineata, dragul meu! Ce mai e nou?”

Razi, pentru ca totul e nou, pentru ca totusi nimic nu e nou. E doar sublim. E doar asa cum trebuie sa fie.

Si in clipa asta incepe sa cante Texas. Ii dai un pic de volum si incepi sa traiesti.

Acum da-i drumu’ la melodie si incearca sa-ti imaginezi toata povestea de mai sus. Eu pentru asta traiesc. Pentru nimic altceva.

2 thoughts on “Imagine that…(Amintiri din viitor – Ep 2)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.