Save the cheerleader, save the world

Mda, nush cati dintre voi v-ati uitat la Heroes dar va pot spune ca fraza asta a fost omniprezenta. Ca un fel de dumnezeu lingvistic…atotprezent, atotputernic si care guverneaza toata intriga si actiunea. Mi-a placut serialul ala. Mult. Am fost in faza aia de drug-addict si ma uitam la cate 5-6 episoade pe seara.

In fine, ideea e un pic alta si n-are nici o legatura cu serialul sus amintit. Ideea e ca noi ne luptam ca disperatii sa salvam lumea, sa salvam te miri ce idiotenie de idee sau naiba mai stie ce mai incercam sa salvam zilele astea. Omenirea se duce dracului, incet si sigur.

Ceea ce facem noi acum e ca si cum ti-ai taia craca pe care stai. Ok, nu e nimic in neregula cu a salva specii, planete sau idei. Sunt initiative absolut laudabile si le aprob din tot sufletul. Ceea ce incerc eu sa spun aici e ca pe principiul actiunii si reactiunii noi nici n-ar trebui sa ne chinuim sa salvam altceva in afara de noi insine. Daca am reusi sa facem lucrul asta atunci absolut toate celelalte s-ar orandui de la sine. Dar noi ducem un razboi care e pierdut de mult timp. Nu facem altceva decat sa incercam sa salvam aparente. Si toate lucrurile astea le facem inconjurati de cele mai multe ori de incrancenarea aproapelui nostru, de refuzul lui de a zambi. Exact. Asta e lucrul care ne lipseste cel mai mult in ultima vreme. Ma uitasem aseara la un documentar cu ceva bush-men. Incredibil cat de senin parea omul ala in timp ce il plimba pe reported prin ceva campii si munti in Africa. Noi? Noi ce naiba de scuza avem ca sa fim incrancenati? Oboseala? Stres? Amandoua?
Nu zic ca  n-am avea motive intemeiate uneori, dar garantat vei trece mai usor peste toate daca vei zambi!

Uita-te pana la sfarshit. Zambeste. Salveaza intai majoreta din tine…si dupa aia gandeste-te sa salvezi sau sa cuceresti lumea!

2 thoughts on “Save the cheerleader, save the world”

  1. Si eu am fost Heroes-addict. I feel you, my friend. Cat despre zambit… ma gandeam sa merg in Africa prin tufisurile mai sus mentionate…am auzit ca-i tare fain, de-aia zambesc omaenii pe acolo! Nu ca la noi, frig, ploaie, vreme mohorata, oameni de cacat…( pot sa zic cacat, nu?) ups! iar am, zis!:))

  2. Osho facea experimente din astea cu cei veniti la el. O zi plangeau, o zi radeau si o zi trebuia sa scoata la iveala toate refularile, incrancenarile etc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.