Românul știe de glumă

Încep să cred că stie o coacăză. Aha…adică umorul românesc e mort. Și numai că e mort, da’ deja e intrat in putrefacție. Și amu zic de papagalii ăștia de pe la radiouri și televizuini.
Ok…așadar noi (autorii) avem alergie la prostie. Suntem de părere cum că am avea ceva simț al umorului și atunci nu ințeleg cum paștele mă-sii de treabă nu reușim să schițăm nici măcar o umbră de zâmbet la câte o glumă din asta care apare la televizor sau la câte un radio (atunci când îmi scapă telecârmuiala mai mult de 5,3 secunde pe un post românesc)

În categoria asta infamă de clovni retarzi intră destul de mulți dintre cei care activează in zilele noastre în emisiuni de divertisment. Eu nu mi-s cine știe ce căcat de dumnezeu în ale umorului și fac glume bune doar în anumite condiții și cu anumiți oameni, dar un lucru e clar: glumele mele sunt mai bune decât ale lor! Normal că mi-s un pic narcisist, dar vorba ălora de la Guerilla (singurii care mai dețin niscaiva umor pe ici pe colo) – când îi văd cât sunt de proști îmi vine să mă reproduc! Sunt teribil de curios de când calitatea umorului nostru a căzut in halul ăsta!!!

Cum cristos am putut ajunge de la Take, Ianke si Cadâr, Nea Marin Miliardar, Toate panzele sus, Divertis (anii ’90), chiar si Vacanța mare (doar la inceputuri) la spermatozoizii aștia care nu știu decât să-și țuguie vocea de zici că intr-una îi strânge careva de ouțe. Pe bune…cum sfinte păzește am ajuns să merităm beandeac, morar, buzdugan, agentu vip (very important papagal) și alte reptile din astea? Emisiuni de divertisment? Pentru cine dracu? Pentru protozoare? Fir-aș albastru…poate daca îmi lipseau toate coastele, aveam tot atata coloană vertebrală cât un limacs si mă târâiam timid, lăsând în urmă o dâră mucilaginoasă…doar poate, aș fi reușit să găsesc ceva amuzant în prestațiile macabre ale ăstora.

Cum poți să râzi la un dobitoc care nu știe altceva decât să se maimuțărească de fiecare dată cu aceeași voce de bătrânică in pragul morții (va rog…a se citi buzdugan – nu, nu scriu cu literă mare că-i prea mare deranjul pentru viermii aștia intestinali)? Să am o bunicuță care vorbește așa aș omorâ-o cu lingura. Încet și sigur, pentru că ar merita sa moară doar pentru greșeala de a avea asemenea voce iritantă.

bendeac? I don’t give a fuck dacă e sau nu unisexual cu orientări greșite (nu mă interesează dacă suflă in ceafă, sau dacă muscă din pernă sau pe unde-și vâră extensiile), dar în numele a tot ce-i sfânt…de ce pixu piticului apare la televizor? De ce dumnezo aș vrea să mă holb la o târâtură “masculină” epilata, dezbracată și care se maimuțărește ca un copil oligofren pe ecranul la care mă uit eu? De ce? Cu ce naiba am greșit?????????  Să fie copilul meu și să se poarte așa l-aș duce la doftor…că musai ar avea nevoie! Și dacă doftorul n-ar putea să-i facă nimic atunci la prima răceala l-aș da în gât cu un șomoiog de vată muiată în verde de paris, ca să-l scap de suferință.

Divertis…aștia îs alții care s-au dus dracului! S-or futut și aștia de când au ajuns la protv. Mai degrabă aș râde de felul în care rumegă o vacă! Cum dracu se face că tot ce e bun (sau cât de cât bun) și ajunge la protv iese de acolo cam ca o diaree din aia cronica și plină de violență? Adică mult si plin de căcat, dar slab în același timp!

Stă vreunu din voi să se uite la ajentu pisdii mă-sii (agentu vip în traducere liberă)? Eu am avut o singură dată curiozitatea și mi-o trecut urgent, urgent! radio zu nu ascult tocmai ca să nu-l mai aud pe handicapatu’ ăla cu vocea lui imposibila. Trecem peste faptul că are umor cam căt o găletușă de nisip, la asta cel mai mult mă seacă vocea. Aș fi in extaz dacă l-ar scurta careva de corzile vocale! Și n-aș zice nimic dacă jegul ăla de sunet ar fi vocea lui naturală…dar NU E! El voit vorbește așa!

Despre elucubrațiile și umorul de criptă pe care l-a avut vacanța mare în ultima perioadă (după moartea lui Dan Sava) nici nu îndrăznesc să pomenesc. Înfiorător! Umor de cea mai proastă calitate și de cea mai joasă speță.

Să fiu bine înțeles…nu mă interesează omul din spatele măștilor. Pe ăla nu-l văd și de ăla pe doare in bașcheți. Pe mine mă seacă jegul care apare pe sticlă. Pe ăla îmi vine să-l alint cu bocancii peste botic, sau să-i dau să mănance o bordurică. Sub nici o scuză, nu poți să ai un pretext valid în a avea asemenea căcat de reprezentații. Nu poți face educație nimănui cu lucruri care necesită IQ de coada șoricelului. Fă un lucru inteligent și poate educi măcar 100 de oameni în loc să îndobitocești 10 milioane. Nu mă interesează ce face morar sau buzdugan sau bendeac in timpul liber. Nu-s paparazzi, ma doare, cumplit, in fund de mondenitățuri așa că nu mușc chestii de genul ăsta. Dar apreciez un umor de calitate…și asa ceva nu mai avem. Nu mai avem actori capabili să joace frumos? Nu mai avem oameni capabili să scrie un text care să te facă să te ții de burtă de atâta râs?

Se pare că nu mai avem…nu ne-au mai rămas decât umorul asta de trompetă pe care îl tot promovează protv-ul.

Hai sictir!

4 thoughts on “Românul știe de glumă”

  1. cata revolta exprimata in diminutive ;)) i really like your style, am ras de una singura! 😀 …dar din pacate ‘umorul de trompeta’ e real si sustine procesul de imbecilizare a iubitului nostru popor! Si totusi, poate in felul asta se reintorc unii dintre noi inapoi spre capodoperele clasice amintite…ce n-as da acum ptr o piesa cu radu beligan <3 …muahhh!

  2. Avem oameni capabili sa scrie texte si sa le interpreteze. Eu si cu mine am vazut, auzit, (fara pipait) tineri (studenti sau nu) cu un talent deosebit. Problema este similara cu cea din politica, economie, cultura, etc. Cei care se pricep stau in randurile din spate pentru ca nu pot, nu vor sau nu stiu sa “se faca remarcati”. Adica nu sunt nesimtiti, nu mint, nu fura, nu pupa in dos puterile superioare samd. Marea majoritate a emisiunilor TV sau radio nu intra in difuzare fara acordul sefilor care au directive clare. Adica pe cine lovim azi si de ce. Umorul este la comanda, iar cei care il produc sunt si ei comandati. In acest caz, chiar daca ai talent, acesta se toceste si rugineste rapid. Daca nu gresesc, cea mai citita hartie de closet din RO, se numeste can-can. Asta spune totul si nimic despre multe…

  3. pai tocmai aia e problema…ca cei care stiu sa spuna o gluma buna, sa scrie un text umoristisc, sau artistic de valoare trebuie sa iasa in fata. Numai ca din pacate televizuinele astea rromanesti nu vor sa promoveze asa ceva pentru ca ar pierde masa aia mare de cititori de can-can 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.