Nunți, Botezuri și-o Înmormântare

Dacă n-ar fi amuzant mi-ar veni să plâng. Probabil că doar cine mă știe bine o să râdă mai cu spor, dar eu mă încăpățânez să aberez pe tema dată.

Știi că îți dai seama când treaba începe să se împută, nu? Și văd că eu îmi dau seama că se împute tot mai tare! Dar dacă e să fie bal, atunci bal să fie.
Mi-s om relativ social (doar relativ, și doar atunci când nu sunt anti-social de-a binelea) așa că număr ceva prieteni în portofoliu. Cu unii dintre ei am suferit 4 ani în același liceu, cu alții am crescut împreună și după aia m-am împrietenit cu prietenii lor. Mai există și oamenii aia cu care sunt prieten și cu care mă înțeleg foarte bine…dar naiba mai știe cum și de unde ne cunoaștem. Unor lucruri le e scris să se piardă în negura timpului și e bine să le lăsăm să-și urmeze cursul firesc. Asta e. Îmbătrânim.

De ce zic treaba asta? Pen’că eu am crezut că mi-am luat destule măsuri de siguranță. Eeeeeeeee…vai și jale, cât de amarnic m-am înșelat. No, amu nu fiți prostuți…cum adică “ce măsuri de siguranță”? Între trupele mele de pretini îi ceva distanță din aia care se măsoară în ani. Unii îs mai tinerei, no. Și pentru că îs mai tinerei mă așteptam să rămână mai mult timp pe calea burlăciei ca să aibă și dumnea-mea cu cine să râdă de aia însurați și cu puradei. Dar acolo undeva, cineva, ține absolut morțiș să-și frângă batjocura de subsemnatul și le-o pus ceva ceață peste rațiune și și-au început sfârșitul. Și uite așa rămân singur pe baricadele mele și încep să se întoarcă rolurile. Încep să râdă ei de mine. Muahaha…numai că ei râd de mine că doar atâta le-a mai rămas :))

No…și cum unii dintre noi îmbătrânesc mai aprig, iau decizii din alea care le scurtează viața. Și dacă nu le-o scurtează, atunci musai că le-o face mai nasoală. Da’ eu totuși zic că le-o scurtează. Yeah, adicătelea se însoară. Și normal că după ce s-or însurat le vin alte gânduri din astea năstrușnice și se apucă de treabi serioase și își fac progenituri.

Mâine, poimâine n-o să mai am cu cine să ies în oraș să bem o cafea proastă  sau să ne bețivim precum necuvântătoarele sau să uităm de noi când povestim verzi și uscate despre mașini. În ultimii doi ani am fost la nunți de m-am săturat. Și anii care vin nu par a fi mai calmi. No, amu nu-mi săriți în cap, că m-am dus de plăcere și o să merg în continuare cu plăcere, că doar nu mi-o pus nimeni brișca pe grumaz. M-am distrat, am râs de ei, a fost bine. M-o ținut popa de mână de credeam că nu se mai duce în veci mirosul de tămâie de pe mâinile mele. M-am îmbrăcat la costum de mai multe ori în ultimii doi ani decât am făcut-o în toată viața mea anterioară. Degeaba, tot nu-mi place la 4 ace. Mă simt ca Garfield în costum de câine și cu botoșei în picioare. Îți dai seama că aia nu-i a bună, nu?

Hehe, și iată cum că imediat ajung și la primul botez :)) Și cum zicea și fericitul tată…să merg și la un botez, ca să fiu sigur că-mi trece orice gând de însuratoare! 😀

Și cum uite-așa încet, încet nu mai am cu cine să ies în oraș îmi vin alte gânduri. Cum că mi-ar trebui alți prieteni, niște din ăia mai proaspeți, eventual niște minore…că alea mai au până la măritiș. Sau daca nu alți prieteni…măcar o motocicletă. Nu de alta, da’ să-mi grăbesc sfărșitul! M-am săturat de nunți, o să mă satur și de botezuri și zic că tre sa vină și o înmormântare.

Eu sper totuși că nu va fi cazul…poate apuc să mă însor la o vreme. Am cel puțin 2 saci de prieteni care nu vor rata chestia aia pentru nimic în lume și n-aș vrea să-i dezamăgesc. Aia va fi clipa în care îmi va fi servită înapoi cu vârf și îndesat toată ironia și bășcălia făcută de-a lungul timpului. Musai că de abia așteaptă, prăpădiții, să mă prindă la cotitură!

P.S. Să vă trăiască fetița, măi tati și mami!
P.P.S. Postul ăsta e mai cu dedicație pentru toți proaspeții oameni care au venit pe lumea asta fără să știe în ce se vâră și pentru părinții lor, evident!

3 thoughts on “Nunți, Botezuri și-o Înmormântare”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.