Don’t be evil!

Așa ar fi frumos. Să nu fie răi. Pentru cei ce nu sunteți foarte la curent cu lumea în care habităm cu tonții: “Don’t be evil” este sloganul sub care funcționează și domnește Măria Sa Împăratul Google.

De mai multe ori am stat și m-am cugetat adânc de tot la cât de dependent sunt de tot ceea ce tine de google.com. Prima dată când am devenit conștient de această mare problemă a fost la ceva vreme după ce mi-am facut cont pe GMail. Am contul asta de când aveai încă nevoie de invitație ca să poți să-ți faci cont, deci de ceva vreme. Am văzut toate schimbările la față pe care le-a avut de-a lungul timpului și am rămas în continuare ventilator (fan) Google și în mod special GMail.

Eeeee, dar într-o zi, uitându-mă sfios prin Google Labs să văd ce năstrușnicii au mai pregătit elfii informaticii ai tatălui nostru care le este în ceruri (eminamente subtilitate informatică – Cer ~= Cloud -> cloud computing…dacă nu știi ce-i aia cloud computing…e prea târziu, nu mai ai scăpare! Ai să rămâi un om normal pentru tot restul vieții tale. Bucură-te!).
Și acolo văd o chestie numită Web History. Și intru să văd ce satană mai e și asta. Și m-am îngrozit! Nu, nu pentru că acolo s-ar fi găsit pagina aia cu Goatse (doar cine știe cunoaște – iarăși, dacă nu știi despre ce-i vorba…lasă așa! E pentru binele tău), ci pentru că acolo stau bine merci toate datele căutărilor mele din toate timpurile. Ei bine, nu chiar din toate timpurile. Nasolia a început din data de 3 Iunie 2005.

Vrei să afli ce am căutat eu prima dată pe Google după ce mi-am facut cont la ei? În ordinea numerelor de pe tricou, iată primele 5 căutări:

  • half a cup in teaspoons – să fiu albastru dacă îmi pot imagina de supărarea căutam să gătesc în bucătarie din moment ce căutam așa ceva;
  • 160 pounds * 4000 feet in Calories – Cure de slăbire? Eu? N-are cum! Nu pot fi atăt de tembel încât să fi căutat vreodată așa ceva;
  • sqrt(-4) – deja eram nervos pe google și speram să crape de la interogări din astea ciudate;
  • funny pps – Realizezi că n-aveam chef de nimic? Îmi doream o broască râioasă care să vină să mă gâdile cu o pană de măgar african, doar doar mă umflă și pe mine râsul.
  • VT8371/VT8363 Northbridge – În sfârșit am căutat și eu ceva entelijent. Sau doar vroiam să mă dau mare că știu să înșir caractere aiurea. Nu se știe.

Așadar asta era în anul de greață 2005, pe la jumătate. Amu suntem in 2011. Și acolo in web history ala șade tot ce am căutat eu vreodată pe Google. Spre exemplu…prima căutare X-rated a fost in 14 Iunie 2005 😀 Împuțită treabă, m-am gândit eu. Asta n-are cum să fie bine!

Între timp am văzut că aștia îs bajeți cu obraz subțire și nu fac măgării, așadar am continuat să mă atașez de serviciile lor mai rău decât de un pisoiaș din ăla mic și pufos și drăguț si firav.

Yeap, am renunțat la Firefox și l-am înlocuit cu Chrome. Am făcut treaba asta pentru că chrome e așa cum ar trebui să fie o amantă perfectă: subțirică, nu vrea multe, nu-și bate joc de tine și își îndeplinește perfect scopul pentru care a apărut în viața ta :D. Te vrea pur și simplu, fără explicații, fără gelozii inutile. Știa ea ceva…căci am divorțat singur de Firefox după maxim 3 zile și nu m-am mai întors la el nici până în ziua de astăzi.

De GMail nici nu mai vorbesc. Yahoo a devenit creatura mică și slinoasă care îți trăiește în subsolul casei și căreia n-ai ce sa-i faci. Nu poți să o dai afară că n-ai atâta curaj…și plus de asta te-ai cam obișnuit cu respirația ei tremurândă. Asta e motivul pentru care Yahoo = Spam trap + Yahoo messenger. În rest? GMail rulează finuț de tot.

Am început să mai folosesc Picassa și tot felul de alte chestii de pe la ei. Mâine, poimâine o să avem calculatoare cu GoogleOS (ChromeOS e doar de fațadă) și atunci o să îl instalez și pe ăla pentru ca precis va merge ca o viespe africană alimentată cu argint-viu.

Dar până atunci…mi-am luat device telefonic Designed and Engineered by HTC, Powered by Google și deja îs îndrăgostit de dânsul ca de o fetișcană rumenă în obrajori. Eeeee, dragii moșului, nu vreau să mă gândesc la ziua aia neagră în care Google o să își dea seama că pot fi și răi. Ziua aia o să fie o zi foarte căcăcioasă pentru toată lumea. Maxim de căcăcioasă. Pentru că mârlanii aștia au fost destul de intelijenți încât să nu te oblige să le dai date personale, ci să o faci de bună-voie, nesilit de nimeni și mai ales din proprie inițiativă.

Ziua în care vor schimba aștia macazul va fi ziua apocalipsei. AMIN!

One thought on “Don’t be evil!”

  1. Treaba e ca sunt malefici, dar bineinteles ca nu intr-un mod evident. De curand stiu ca au luat parte (Google) la intalnirile Bilderberg (cauta pe Google – ironic nu?). Oricum fain blogu. PS: Imi place cum scrii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.