Psy mood

Pentru că ocazional mă întorc cu fața către rădăcini și către armoniile care mă încântă cel mai mult am zis să pun și aici câteva din melodiile de care m-am împiedicat în ultima vreme. Unele dintre ele sunt mixuri și sunt destul de lungi dar eu zic că merită  fiecare minut.  Decid ocazional să profit de urechile relativ supra-dimensionate și să mi le clătesc cu chestii bizare cu volumul în căști aproape de maxim. Tha’t the only way to do it properly.

Acum să nu fie cu supărare, dar daca nu sunteți fani ai genului probabil că nu le veți gusta decât dacă serviți o porție dublă de etno-botanice.

Trebuie să recunosc că oricât m-ar exalta Pink Floyd sau Dire Straits, nimic nu se compară pentru mine cu un trance de calitate. Sincer…ar putea să dispară toți restul! Dar să rămână trance-ul.
Și nu, nu mă refer la mizeria aia de muzică pe care o promovează aștia prin cluburi. Ăla nu e trance. Chestia aia cu 3 sunete si ritm singular nu se poate numi muzică. Așa grăit-a Sfârshitorul!

După umila mea părere muzica trebuie sa fie precum o carte. Este imperios necesar a fi scrisă în același fel. Introducere, cuprins și încheiere. Ca să facem o mică recapitulare de clasa ….(dracu’ mai știe când am învățat treaba asta), mai țineți minte momentele unei opere literare: Expozițiunea, intriga, desfășurarea acțiunii, punctul culminant și deznodământul? Ei bine, dacă un trance nu trece prin acești pași e aproape inutil în existența lui. Mai mult decât atât, e posibil să devină iritant.

Unii cred în dumnezei, mai mari sau mai mici, dumnezei care au înviat sau care au murit de-a binelea. Eu cred in Trance! Ca să parafrazez motto-ul oficial al SUA (din anul 1956 începând):

In Trance we trust!

[youtube TFyz5kAtLXI]

[youtube 4Lv9Cz08lNo]

[youtube r8Uu9Fu0Ers]

[youtube wbDxHDfEoeA]

[youtube hNZE2zo7cpQ]

[youtube WVCsm0VIDcs]

[youtube hepjYu_adIA]

[youtube qBeFpUrPzPc]

[youtube 1uxh4a-XBmo]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.