Indignarea unui om normal

Domnilor din USL, bag de seama ca domniile voastre uita cateva lucruri esentiale.
S-au votat primarii si consilii judetene. Ati castigat in detrimentul PDL.
Dar n-ati castigat pentru ca sunteti voi miezul din paine. Nu domnilor, ati castigat pentru ca lumea a vrut ca PDL sa-si primeasca o palma. Si si-au primit-o!

Dar acum voi va bazati pe o premisa gresita si anume aceea ca veti castiga alegerile din toamna anului de gratie 2012. Tu, domnule Copy-Paste, ai ajuns prim-ministru printr-o imprejurare nefericita pentru romani dar nu ai fost ales de noi. In schimb cel pe care-l atacati cu atata inversunare a fost ales de noi.

Si nu domnule, multi dintre noi nu l-au votat pe marinar pentru convingerea ca e un presedinte de calitate, ci din convingerea ca daca va votam pe voi, cei din garda comunista, ne vom trezi aruncati intr-o eterna bezna a democratiei de forma.

Ceea ce faceti voi acum este echivalentul perioadei inchizitiei catolice. Un fel de “Dark Age” numai ca de data aceasta nu e indreptata numai impotriva stiintei ci impotriva noastra, a tuturor.
Voi chiar credeti ca vom inchide ochii in toamna? Nu mai e mult pana atunci!

Desi imi repugna ideea, de fapt imi repugna doar gandul la ideea de a-l vota pe Mister Elodia…o voi face.
L-as vota pe Vadim daca ar mai candida. Si nu, n-as face-o din convingerea ca va fi un presedinte bun ci din speranta ca va face legea cu voi.

Din pacate atat de mult imi dauneaza aceasta idee, aceea de a-l avea pe Senzationescu sau pe Tribun ca si presedinte incat mi-ar tremura mana cand pun stampila de vot si n-as face-o.
Dar cu siguranta nu veti primi votul meu. Si cu siguranta nu veti primi nici votul celor care mai au inca un pic de ratiune. Sper ca mai sunt inca oameni cu ratiune, pentru ca se pare ca si de asta vreti sa ne lipsiti.

Sunt multi in tara asta care il urasc pe Basinelu. Sunt multi care v-au asteptat sa ii scapati de el.
Dar nutresc speranta ca, intre toti aia care s-au vrut iar guvernati de Bunicuta comunismului rromanesc, sunt oameni normali care considera o amenintare directa la adresa democratiei ceea ce infaptuiti voi in zilele astea.
Voi chiar aveti pretentia ca, sub ascunzisul dorintei arzatoare a voastre de a scapa de Basescu, noi sa inchidem ochii si sa dormim cata vreme voi va faceti de cap si ne omorati ca popor?

E o vorba care e menita expres pentru oameni ca voi, oameni de nimic, politicieni ratati, guvernanti de duzina: Poporul nu ar trebui sa se teama de guvern, ci guvernul ar trebui sa se teama de popor.

Imi pare sincer rau ca nu traim in Brazilia si nu avem acele zone care pot genera violenta extrema impotriva voastra, acele bine-cunoscute favelas.
Mi-as dori ca in rromania sa fie la fel de usor sa porti arma la sold ca un ceas pe mana.
Mi-as dori sa va pot mitralia, asa cum au facut soldatii cu Ceausescu in ’89 si apoi sa ma apar la proces ca eram in legitima aparare.
Intr-adevar, poate nu mi-e pusa viata in pericol, dar mi-este pusa in pericol insasi existenta. Si nu neaparat a mea, ci a noastra ca poporul roman.

Remember, remember the fifth of November
Gunpowder, treason and plot
I see no reason why gunpowder treason
Should ever be forgot

Domnilor, noi suntem anonimi. Dar suntem multi, tot mai multi. Si nu uitam.
Fiti siguri de asta. Ne vom intalni la un moment dat si atunci veti plati. Pentru ca toti platim. Si platim pentru ca roata e rotunda. Si toate aceste modificari si atacuri impotriva Curtii Constitutionale si a Statului de Drept se vor intoarce la un moment dat impotriva voastra.
Nu pot decat sa sper ca se va intampla asta inainte sa fie prea tarziu. Pentru ca momentan ne-am intors doar cu 20 de ani in urma. Sper sa nu pierdem prea mult.

Si nu, aici nu pierd romanii care culeg capsuni in spania sau italia, ci noi…cei care am ales sa stam aici si sa incercam, asa cum poate fiecare, sa punem osul la treaba si sa impingem magarul asta incapatanat inainte.
Voi nu faceti altceva decat sa va urinati pe noi toti. Imi doresc cu pasiune sa va pot intoarce favoarea.

Ce urmeaza domnilor? Sa ne trimiteti pe noi in lagare pentru reeducare daca nu suntem de acord cu voi? Sa cantam iar “Trei culori cunosc pe lume” sau o varianta moderna la “Partidul, Ponta, Romania“?? Sa iesim cu flori in strada si sa atarnam mere in copaci cand treceti voi? Asta credeti voi ca o sa se intample?

Domnilor, nu uitati ca in aceasta tara exista inca oameni care sunt capabili sa se impotriveasca unui glont ca sa apere o idee. Sunt cei care intr-adevar au infruntat armata in acel fatidic decembrie ’89. Si mai sunt cei care au crescut crezand in niste idei care sunt cu mult deasupra voastra.

Intr-adevar, ne miscam greu, ne-a luat 22 ani sub Ceasescu ca sa ne trezim, dar am facut-o. Si cred ca lui Ceausescu nu i-a chiar placut deznodamantul 🙂

 

Cu sictir si cu multumiri pentru ca ati reusit sa-mi irositi 20 de ani din viata in 2 luni,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.